Get Smarter

Kom smartere gennem din dagligdag

Find de perfekte forlovelsesringe

Det at finde de perfekte forlovelsesringe kan være en svær proces. Der er nemlig rigtig mange muligheder at tage højde for, når du skal udvælge de forlovelsesringe, som du og din partner bliver rigtig glade for. Der findes forskellige materialer, udsmykninger, designs og stile når det kommer til ringe, der skal bekræfte du og din udkårnes kærlighed. Her kan det være væsentligt at finde en smykkebutik, der kombinerer det håndlavede, ægte håndværk med det unikke og individuelle udtryk. I forlængelse af dette skal der bruges de rette materialer. Her kan det tilskrives at guld, hvidguld og platin har en vis tyngde indenfor smykkeindustrien.

Det her med at jeres forlovelsesringe skal udstråle unikhed, har en vis betydning. Jeres forhold og kærlighed er helt unik og speciel, og som to forelskede deler man noget, som ingen andre i omverden har indblik i. Derfor kan de helt rette ringe for jer, udtrykke jeres specielle bånd, som kun I deler.

Forlovelsesringe og deres historie

Det at have forlovelsesringe er en relativt ny skik i Norden. I slutningen af middelalderen gjorde denne skik nemlig sit indtog fra middelhavslandene. Det at have ringe, der beseglede de forlovedes kærlighed, havde været en tradition længe inden kristendommen. Dette gjorde sig gældende både hos romerne og andre folkeslag. Det var dog ikke så ligetil, at indføre skikken i de nordiske lande. Her havde der været tradition for at give fæstegaver, og selve ringen som symbol var ikke et vedtaget troskabstegn i forholdet mellem mand og kvinde. I helt gamle dage kom troskaben i de nordiske lande til udtryk ved, at mand og kone i fællesskab knyttede en knude. Yderligere kom den til udtryk ved, at man brækkede en guldmønt midt over, hvorefter de to parter beholdt hver sin halvdel. Langsomt vandt skikken fra middelhavslandene og den katolske kirke dog indpas.