Get Smarter

Kom smartere gennem din dagligdag
hjernerystelse behandling

Hjernerystelse behandling: Hvad skal jeg gøre?

Hjernen er utrolig kompleks og helt afgørende for, at vi kan fungere. Derfor er det vigtigt, at vi passer på den. Når uheldet er ude, og vi får hjernerystelse, må vi derfor tage symptomerne alvorligt. Hjernerystelse behandling hjælper dig med at blive rask igen. Søg hjælp i dag, og find den rette behandling. Så kan du igen blive dig selv.

Symptomer: Har jeg hjernerystelse?

Hjernerystelse er en tilstand, hvor hjernen ”rystes” mod kraniet. Det sker ofte, hvis hovedet har været udsat for et hårdt slag, men faktisk behøver der ikke være nogen fysisk kontakt med hovedet. Fx kan piskesmæld også føre til hjernerystelse, fordi den kraftige påvirkning i nakke og hals sendes hele vejen op til hjernen. Typiske symptomer på hjernerystelse er:

  • Svimmelhed
  • Hovedpine
  • Forvirring
  • Syns- og føleforstyrrelser
  • Træthed og kvalme
  • Nedsat koncentrationsevne

Hvis symptomerne bliver værre, eller der sker en ændring, bør du kontakte din læge. I alle tilfælde er det altid en god idé at tage til lægen, hvis man har mistanke om hjernerystelse. Det gælder også i tilfælde, hvor ulykken umiddelbart ikke virker voldsom. Man kan nemlig ikke altid vurdere graden af hjernerystelse ud fra ulykken.

Er det farligt at have hjernerystelse?

Hjernerystelse er ikke nødvendigvis farlig, så længe man reagerer på symptomerne og følger lægens råd. I milde tilfælde vil mange komme sig uden problemer. Man inddeler hjernerystelse i forskellige kategorier alt efter graden. Nogle tilfælde er milde med symptomer som hovedpine, kvalme og træthed. I andre, mere alvorlige, tilfælde, kan man besvime og få hukommelsestab. Alle hjerner er forskellige, og derfor kan hjernerystelse behandling også variere fra patient til patient.

Hjernerystelse behandling: Tag den med ro, og lyt til lægen!

Hjernen er den, der behandler alle de indtryk, vi får hele tiden. Når hjernen skal have ro til at hele, er det derfor en god idé at skrue ned for aktiviteterne. Undgå derfor sport, alkohol og for meget fjernsyn. Nogle patienter vil hurtigere være i stand til at genoptage aktiviteter og arbejde end andre. Det er dog vigtigt at give kroppen ro til at komme sig i sit eget tempo.

Hvor lang tid varer min hjernerystelse?

Har du hjernerystelse, så gå ikke i panik! Hele 80% af dem, der får hjernerystelse, bliver raske i løbet af tre måneder. Andre tager længere tid om det. Får du det ikke bedre, så kontakt din læge. Det er vigtigt at holde hovedet højt, selvom det kan føles som en lang proces at blive rask. Nogle hjerner har brug for ekstra tid og hjælp, og det må man acceptere. Der er heldigvis mange genoptræningsmuligheder og behandlingsmetoder, der kan hjælpe dig på vej.

Skriv et svar