Get Smarter

Kom smartere gennem din dagligdag
I dag skal vi tale om skovrejsning. Jeg vil tale om, hvad det er for en proces, der kan bidrage til at bekæmpe klimaændringer og øge biodiversiteten.

Skovrejsning med en professionel

Hej alle sammen. I dag skal vi tale om skovrejsning. Jeg vil tale om, hvad det er for en proces, der kan bidrage til at bekæmpe klimaændringer og øge biodiversiteten. Jeg håber, at I vil læse med omkring dette emne og lære mere.

Hvad er det her med en skovrejsning?

Vi skal som sagt tale om, hvad det her med skovrejsning er i dag herinde på bloggen. Det er det, som jeg har valgt, at vi skal tale om i dag. I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvad det er, og hvordan det fungerer. Det jo noget, som man gør for at bidrage til at bekæmpe klimaændringer og øge biodiversiteten. Vi skal også fortælle om de forskellige typer træer, du har brug for til din nye skov. Det bliver altså ret spændende i dag. Skovrejsning kan ske helt af sig selv. Det kan det f.eks. når græsarealer bliver tilgroet med buske og små træer. Det bliver så efterhånden til større træer. Men det kan også være man-made, hvor man bevidst ved at plante nye frøplanter på åbne marker. På den måde begynder det at vokse stille og roligt på marken. Det er et meget gammelt begreb. Begrebet skovrejsning omfatter også genplantning af skov. Når man taler om genplantning af skov, så er det hvor tidligere eksisterende skove, som er blevet fældet, igen vokser efter vellykkede genplantningsprojekter. Det er noget, som er virkelig godt for naturen.

Jeg elsker dette emne, fordi det er så godt for miljøet

Hvorfor plante træer? Det er der mange grunde til. Skovrejsning kan også indeholde mange forskellige ting. Det kan ske for at bekæmpe skovrydning, som er det modsatte af skovrejsning, og det kan ske helt naturligt. Så kaldes det stadig skovrejsning. Hvorfor er skove så vigtige? Skove er vigtige for klimaet. Det skaber ilt. Træerne optager det, som hedder kuldioxid fra atmosfæren, og så omdanner træet grene, blade og rødder til at leve for. En fun fact er, at tropiske regnskove kan fjerne op til 25 % mere kulstof om året end andre skove i gennemsnit. Og det er noget, som vi gerne vil have med de dumme klimaændringer, som vi ser for tiden. En anden god ting er at skovrejsning bidrager til biodiversiteten. Det er altså flere dyr og planter som kommer til pga. træet. Det er en meget positiv ting.

Jeg håber, at denne blogpost var en hjælp for jer alle. I kan læse mere på bloggen lige her.