Get Smarter

Kom smartere gennem din dagligdag
Det skal handle lidt om dødsbo i dag

Det skal handle lidt om dødsbo i dag

Hej alle sammen! Det er et lettere tungt emne, som vi skal have gang i her d. 9. december på bloggen. Det skal nemlig handle om juridisk behandling af dødsbo. Det er noget, som helt bestemt skal gøres korrekt, så man ikke kommer ud for forskellige irriterende lovforhold, som skader dig og din familie.

Dødsbo – hvordan skal det behandles korrekt?

Det er ikke så nemt at vide, hvordan et dødsbo skal behandles, så derfor vælger jeg at skrive om dette lettere tunge emne her på bloggen i dag. Der er nemlig en del regler omkring, hvordan overdragelsen af dette bo skal foregå. Men det er en svær tid, så jeg tænkte, at det ville være fedt at tale med jer om det i dag. Så skal I ikke til at sætte jer ind i det, når der er et familiemedlem eller en ven, som er gået bort, men istedet for, ved I præcis, hvad der skal ske, når I kommer ud for dette. Men hvad er et dødsfald teknisk set? Det skal jeg fortælle dig. Ved dødsfald efterlader afdøde en række værdier. Det kan være alt lige fra hus, bil, indbo, eller andet, som på en eller anden måde har værdi. Når afdødes begravelse er overstået, skal disse værdigenstande opgøres og fordeles blandt arvingerne. Arvingerne er dem, som står i testamentet, som afdøde har skrevet. Denne process kaldes for et boskifte. Det er super vigtigt, at et boskifte godkendes og udleveres af skifteretten. De sikrer nemlig, at de rette arvinger får den rette arv, og at kreditorer får deres, så der ikke kommer rod i det økonomiske. Det er altså IKKE muligt at råde over dødsboets midler, før man har modtaget en skifteretsattest.

Få styr på sagerne

Når du skal have styr på et dødsbo, kan du for eksempel hyrer en advokat som De Danske Arveretsadvokater. Det er ret vigtigt, at du finder en advokat, som kan hjælpe dig igennem alle de lovmæssige sager. Inde på De Danske Arveretsadvokaters hjemmeside, som jeg har linket til længere oppe i denne blogpost, kan du søge du den by, som du bor i, og så kommer der faktisk en lang række af advokater frem, som du kan kontakte. På den måde, gør deres hjemmeside det meget nemmere for dig, at finde en god advokat, som kan hjælpe dig, når det svære tid kommer. For vi ved jo alle, at den kommer på et eller andet tidspunkt, desværre.

Du kan læse mere her.