Get Smarter

Kom smartere gennem din dagligdag
At skære tænder er dårligt for dig

Det er usundt at skære tænder

Oplever du hyppige hovedpiner? Skærende kæbesmerter? Så kan det være at du også skærer tænder. Helt uden at lægge mærke til det. Der er mange som går rundt med den usunde vane, at skære tænder. Det er skam ikke for sjov. Det kan skabe varige mén og ødelægge dine tænder. Få bugt med denne dårlige vane inden skaden er blevet for stor. Læs med i indlægget og find ud af hvilke metoder er de bedste til at stoppe med at skære tænder.

Hvorfor skærer jeg tænder?

Der kan være mange årsager til at skære tænder. Der er både mindre faktorer og de lidt værre. En faktor kan være stress og for mange er det stress på arbejde, som forårsager denne dårlige vane. Mange voksne og unge oplever dagligt stress på deres arbejde, og også når de ikke arbejder. Det kan hurtigt starte ud med milde kæbesmerter og enkle hovedpiner. Man behøver ikke engang lægge mærke til det fordi man også kan skære tænder om natten. Bekymringer er en stor årsag til at mange skærer tænder og vores samfund har en stor indflydelse på dette. Koffein og nikotin er også to store faktorer, som kan forårsage den dårlige vane.

Hvordan stopper jeg?

Det er et spørgsmål, som jeg stadig leder efter svar på. Der er nemlig ikke et konkret og godt svar. Til tider bekymrer vi os alt for meget. Så meget at det kan ødelægge både krop og sjæl. Dette er hverken godt for dig selv eller de mennesker du omgås. Det er ikke det værd at slide sig selv ned. Livet uden for arbejdet er trods alt det vigtigste. Mit bedste råd er at lytte til sig selv.

Hvem skal jeg kontakte?

Hvis du mærker tegn på, at du er stresset så stop op. Det er helt individuelt, hvordan man føler sig stresset. Nogle tegn kan være dårlig søvn, glemsomhed, forvirring eller smerter i ansigt. Hvis du oplever dette, så prøv at komme i forkøbet inden det er forsent. Hvis du begynder at lytte til dig selv, er det muligt at stoppe dårlige vaner. Som for eksempel at skære tænder. Hvis du derimod har brug for en symptombehandling på at skære tænder, kan du kontakte en tandlæge. Det er nemlig muligt at købe en bideskinne, som vil forhindre dig i at skære tænder om natten.

 

Øjenlågsoperationer er yderst populære og i mange tilfælde også nødvendigt. Læs mere om øjenlågsoperation i linket.