Get Smarter

Kom smartere gennem din dagligdag
Grunden til, at du måske har brug for en øjenlågsoperation

Grunden til, at du måske har brug for en øjenlågsoperation

I dag på bloggen skal det handle om tunge øjenlåg. “Eeeej, hvor spændende”, tænker du måske sarkastisk, men tunge øjenlåg er faktisk et hyppigt problem. Dette kræver i værste fald en øjenlågsoperation, og derfor synes jeg, at vil skal tale lidt fakta om dette emne. Læs med på bloggen! 

Grunden til, at du kan have brug for en øjenlågsoperation

Der er en faktisk en meget simpel grund til, at flere og flere får foretaget en øjenlågsoperation. Dette skyldes, at de med tiden har fået tunge øjenlåg. Tunge øjenlåg skyldes enten, at huden mister sin elasticitet, så der skabes en fold, som kan lægge sig ud over øjenvipperne, men det kan også skyldes “en pose” med fedt, som kan pose ud som et brok og lægge sig bag muskulaturen, der omgiver øjet. Begge tilfælde kan være ret generende for dit dagelige udsyn, og man kan derfor have brug for en øjenlågsoperation. Hos kvinder kan det også være ekstra generende, fordi det kan være rigtig svært at lægge make-up.

En konsultation før operationen er nødvendig

Før din øjenlågsoperation er det en god idé, at få en konsultation hos din læge. Her kan du med fordel medbringe et familiemedlem eller en ven, da der er mange nye informationer til dette møde. Lægen tager nogle billeder af dit ansigt og øjenomgivelser, og så taler I om, hvilke ønsker du har og hvilke gener du har. Herefter giver lægen sit bud på, hvordan han/hun kan løse dit problem. Det er selvfølgelig ikke alting, som kan lade sig at gøre, og dit udseende og knoglestruktur spiller også en stor rolle her. Du skal også være opmærksom på, at du efter operationen vil opleve hævelse og misfarvning i 1-2 uger.

Du skal også huske at tjekke med din forsikring, om de eventuelt vil dække noget af eller hele beløbet. Hvis dine tunge øjenlåg decideret generer dit syn, så er der stor chance for, at din sygeforsikring vil dække øjenlågsoperationen. Efter operationen syes dit sår sammen med en fin tråd, som er så lille, at det ikke laver et ar på dit øjenlåg efterfølgende. Du får fjernet trådene efter 6-7 dage og herefter får du nogle små hudfarvede plastre på ude i siden, som du bør lade sidde i 3-4 dage. Efter fire til seks måneder skal du til kontrol, og her tager lægen efterbilleder af dine øjenlåg. På dette tidspunkt skulle de gerne være rigtig flotte igen, og du har igen ingen gener.

Læs mere her.