Get Smarter

Kom smartere gennem din dagligdag
Frivilligt arbejde i udlandet med Alott

Frivilligt arbejde i udlandet med Alott

Med Alott kan du lave frivilligt arbejde i udlandet, og det er super spændende. Det kan være med til at rykke di personligt, du får dit livs oplevelse, og du lærer tilmed en masse andre unge at kende, som du rejser med. Der er mange forskellige projekter at vælge imellem – læs med her!

Lav frivilligt arbejde i udlandet, hvis du er eventyrlysten

Er du en eventyrlysten person, så er frivilligt arbejde i udlandet sikkert noget for dig. Du kan være med til at gøre en forskel i et andet land og så skriver Alott på deres hjemmeside, om alt det du får ud af det. Her kommer bare nogle af de mange ting: Du lærer dig selv bedre at kende, du bliver bedre til at tilpasse dig, du dygtiggør dig inden for et fremmedsprog, du får dit livs oplevelse, som du aldrig vil glemme, du udvikler dine personlige kompetencer, du får nye venner fra hele verden, du får en dybere indsigt i andre kulturer, der er markant anderledes end den danske, du for et andet perspektiv på dit eget liv og kultur, og så får du vigtig livserfaring. Der er så mange fordele ved at tage afsted, at det bare er med at komme igang.

Jobmuligheder efter du har lavet frivilligt arbejde

Alott skriver også om alle de fordele frivilligt arbejde i udlandet giver dig, når du efterfølgende skal søge jobs. Det er på ingen måde spild af tid, fordi du kommer i situationer, som du aldrig ville komme ud for hjemme i Danmark. Det giver dig hård på brystet, selvtillid og et helt andet syn på verden. Det er en livserfaring, som du ikke havde fået ellers, og det er med sikkerhed en god ting at putte på sit CV. På nogle af Alotts projekter får man også en certifikation eller eksamensbevis, som du efterfølgende kan vise til jobsamtaler eller hvis du kal starte i skole et nyt sted.

Jeg var afsted til Afrika

Grunden til, at jeg skriver så positivt om frivilligt arbejde i udlandet er, at jeg selv var afsted for et år siden. Jeg var i Afrika, hvor jeg arbejdede med børn, som ikke havde særlig gode vilkår. De var heldige, at de gik i skole. De var fattige, forældreløse og boede ikke særlig pænt. Men vi kunne være med til at give dem et bedre liv gennem skole og trivsel. Det var en kæmpe oplevelse!

Læs mere her.